Doelen | September

De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen! Ik heb wat het gevoel dat ik mezelf voorbij gelopen ben… Tijd dus voor een terugblik op mijn doelen; ik ben er namelijk helemaal niet bewust mee bezig geweest deze maand…

Werk:

 • WO-thema’s uitwerken: het eerste thema hebben we net achter de rug. De doelen staan genoteerd, het lesverloop is er en de lessen zijn zo goed als volledig uitgewerkt. Enkel nog een evaluatie document voor mezelf maken en dan is thema 1  (van de 12) helemaal af!

Geld:

 • 600 euro sparen: check! Hoewel… Het gespaarde is er ondertussen alweer helemaal doorgedraaid (zie het onderdeeltje “huis” voor meer informatie!)

Gezondheid:

 • Dagelijks 2500 stappen of 30min wandelen: die nieuwe stappenteller doet het supergoed! En ik ook, al zeg ik het zelf. Af en toe zitten er nog wel mindere dagen tussen, maar meestal maak ik dat ruimschoots goed op een andere dag. Einduitslag: een maandgemiddelde van 4400 stappen per dag! *trots*

screenshot_2016-10-02-14-15-34.png

Vrienden&familie:

 • Maandelijks bellen/afspreken met K.: ook in september hebben we elkaar gezien. Een heel weekend zelfs! Meer daarover in een volgend berichtje, maar als je wil weten hoe zij het ervaren heeft, kan je dat hier lezen.

Relatie:

 •  Een weekendje weg met Lief: *check in april*

Spiritueel:

 • Mediteren: dit is er in september erg bij ingeschoten. Vaak kwam ik moe thuis van het werk, met net genoeg fut om Kleine Man enkele uurtjes bezig te houden voor hij zijn bed in ging. Als ik me op die momenten zou zetten voor een meditatie, had ik gegarandeerd de trein genomen naar dromenland…
 • Regelmatig schrijven: hmmm, september is een verderzetting van de vakantieperiode. Lees: weinig tot niks gedaan. Tijdens PaGE2016 heb ik wel wat neergepend, maar dat is niet echt noemenswaardig, vind ik…

Persoonlijk&vrije tijd:

 • Wekelijks 1u voor mezelf: hier ben ik weer wat in mijn vroegere patroon gerold, vrees ik. Het nieuwe schooljaar brengt heel wat administratief werk met zich mee, met als gevolg dat ik de meeste van mijn “kindvrije uren” spendeerde met werken voor school.
 • 10 boeken lezen: ik heb mijn eigen raad ter harte genomen en tussendoor gekozen voor wat lichte lectuur. “Een katteleven is geen hondeleven” (jawel, zonder tussen-n.. Kan je raden hoe oud het boekje eigenlijk is!) heb ik er door gedraaid op een namiddagje lezen. Leuk boekje over hoe je als kat jouw mens onder de duim kan houden 😉
blog-september
“Goed, laat me maar eens zien hoe jij dat eet.”

De teller staat nu dus op 4 boeken gelezen. Ai ai ai… The clock is ticking!

 • Wekelijks bloggen: het bloggen is ook iets wat een beetje naar de achtergrond geschoven werd. Wekelijks zat er niet echt in. Sporadisch, wanneer ik eens tijd had, of zin had, of er een onderwerp in me opborrelde, … Maar dat waren dan vaak flarden van posts die snel getypt werden en opgeslagen, klaar om op een rustig moment (dat maar niet kwam) aan verder te werken. Ook mijn reacties op andere blogs waren minder deze maand. Op naar beterschap in oktober!

Huis:

 • Veranda laten maken: jawel, het is zover! Weer een doel helemaal behaald! Aanschouw het matwitte, gewapende, geluiddempende, isolerende, lek-loze, prachtige, geweldige nieuwe glazen dak van onze veranda:

wp-image-1835146864jpg.jpg

Mijn rekening is nu wel weer geplunderd, helaas. Maar in the long run is dit toch ook wel besparend, niet?

 • Huis opruimen: UGH (MET hoofdletters), ik kom er maar niet aan toe. Misschien moet ik maar gewoon opgeven en een poetsteam inschakelen? Mensen die geen band hebben met mijn spullen en het dus veel makkelijker vinden om weg te gooien en/of geven…

 

Al bij al een redelijke maand. De “makkelijke” doelen haal ik zelfs zonder er specifiek op te letten. Het zijn die doelen die wat meer aandacht nodig hebben, waar ik het moeilijker mee heb – met name persoonlijke, spirituele en vrije tijdsdoelen. Net die doelen waar ik in het begin van aangaf dat ik ontevreden was over hoe de situatie eruit zag. Misschien in deze donkerdere maanden eens meer aan zelfreflectie doen en mezelf naar binnen keren om te zien wat ik wil en hoe ik dat net kan bereiken!

Hoe was september voor jou?

Advertenties

9 gedachten over “Doelen | September”

 1. Ooh.. wat herken ik mezelf hierin! Niet dat we exact dezelfde doelen hebben, maar wél haast hetzelfde niveau van verwachting.. Het is allemaal ‘nodig’, het ‘moet’ en dus is het oké om het allemaal tegelijkertijd van jezelf te vragen. Het lijken misschien redelijke, behapbare doelen. Maar hoe houd je je aandacht op ze allemaal -soms ook nog tegelijk? Niet dat ik het een slecht idee vind hoor! Maar op deze manier heb ik mezelf redelijk vaak teleurgesteld ;).. Desondanks begint het te kriebelen wanneer ik je post lees. Doelen stellen voelt nou eenmaal goed!

  Mijn september was -waarschijnlijk dankzij de welgeteld 0 doelen- niet bepaald vruchtbaar. Dus je vormt voor mij nu wel even een bron aan inspiratie 🙂 (dankjewel ;))

  Liked by 1 persoon

 2. Oh wat vind ik het toch leuk om jouw doelen te lezen. Al post je de hele maand niets dan kijk ik hier naar uit.
  Echt super dat jullie het dak hebben laten maken! Dan hik je er niet meer tegen aan.
  Ook kijk ik uit naar jouw verslag van page 2016.

  Nu is het tijd voor mijn doelen…. 😉

  Liked by 1 persoon

 3. Hahahaha ik vind het altijd zo grappig dat mensen zoveel doelen kunnen stellen, dat is iets wat ik dus juist los heb gelaten, het komt zoals het komt, en wel plan ik eventueel iets, maar dat klinkt al veel vrijblijvender en iets plannen doe je en het staat 😉 Tenzij het met jezelf is, ik plan in dat ik van de week ff… dit of dat ga doen, maar als het niet gebeurt om wat voor reden dan ook, is het ook goed.

  Zelfs de doelen die ik vorig jaar met Samhain heb gesteld, is nu nog nul van uitgekomen? De doelen die dan echt ik moet doen, alle andere doelen betreffende andere zaken en buiten mij om, zoals nu op ‘vakantie’ zijn, zijn wel uitgekomen.

  X

  Liked by 1 persoon

 4. Wanneer je doelen niet volmaakt, kun je ze soms beter in kleinere (en dus meer handelbare) hapjes opsplitsen. Het schoonmaken is daar een mooi voorbeeld van: “Huis opruimen”. Probeer eens: bv slaapkamer opruimen of kast X opruimen alleen op de to do voor die maand te zetten. Soms moet je beginnen met 1 schuif, om over te kunnen stappen naar een kamer. 🙂 Als je 1 kast of 1 door per week doet, lijkt het minder veel dan ‘het huis’. Je behoudt meer overzicht. Ik kijk al uit naar jouw blogje over PaGE. Kus! K

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s