Tea tag

Deze tag vond ik op My Morgaine. Hoewel ik eerder een koffiedrinker ben (die tag volgt een andere keer), lust ik af en toe ook wel een kopje thee!

27. Tea tag

Wat drink je liever, warme thee of ijsthee?

Ik geef de voorkeur aan warme thee. Beetje honing erbij en hmm. IJsthee lust ik ook wel – die van Lipton, green of peach of mango – maar dan zonder bubbels. Afgekoelde thee ben ik dan weer niet zo’n fan van.

Sterk of slap?

Tussenin? Ik hou niet van thee die al 10 minuten heeft staan trekken, veel te bitter. Aan de andere kant hoef ik ook geen warm water waar een theezakje snel in gesopt en eruit gehaald is.

Losse thee of theezakjes?

Beide. Op school zijn er enkel theezakjes op voorraad, maar thuis durven we al eens gek doen (hoewel we ook hier gewone theezakjes hebben liggen, hoor).

Koop je thee ergens of heb je een voorraad thuis?

We hebben een leuk theewinkeltje ontdekt in het Wijnegem Shopping Center – Simon Lévelt – die ook in verschillende andere steden in Nederland en België vestigingen heeft. Eens in de zoveel tijd springen we daar binnen en slaan dan een voorraadje in.

image

Smaakjesthee of gewone thee?

Als we losse thee gebruiken, is dat vaak met een smaakje. Bij theezakjes verkies ik toch een gewone thee, eventueel een groene thee.

Wat is je favoriete ijsthee?

Zie de eerste vraag. Ik lust geen koolzuurhoudende dranken, dus ik was blij verrast toen Lipton (ondertussen al wel een hele tijd geleden) met Green Tea op de markt kwam. Blijkbaar een succes, want niet veel later kwamen de perzik en mango variant er ook bij – joepie voor mij!

Wanneer drink je je thee?

Overdag drink ik meestal koffie, maar ’s avonds durf ik wel eens een theetje te kiezen in de plek. Een rustig en gezellig einde van de dag vind ik dat.

Heb je nog iets in je thee?

Liefst honing. Maar een klontje suiker mag er ook wel bij. Citroensap is dan weer iets dat ik absoluut niet lekker vind in thee – ook al lust ik de green tea met citroen erin wel – en ook melk hoeft er voor mij niet bij.

Heb je altijd al thee gedronken?

Ik dronk al thee voor ik koffie zelfs maar lekker begon te vinden. Een theetje, afgekoeld, in de papfles vroeger. We kregen ook thee op school tijdens de lunch – ik weet nog dat die ERG gesuikerd was! Ik heb eigenlijk altijd alleen maar thee gedronken tot ik in het onderwijs aan de slag ging. “De koffiekamer” heeft zijn naam niet gestolen 😉

Welke thee zou jij aanbevelen?

Japanse kers vind ik erg lekkere thee. Bessenthee is ook erg lekker (denk cranberry, bosbes, …). En natuurlijk de standaard Earl Grey voor mensen die niet zo van smaakjes houden – ook hier vind je best veel variatie!

 

Dat was hem, mijn Tea Tag. Ik tag bij deze elke theeliefhebber die de tag nog niet ingevuld heeft. Ja, dus ook jij daar!

Hoe drink jij je thee?

Advertenties

9 gedachten over “Tea tag”

  1. Gave tag! Ik drink alleen maar theïnevrije thee en dan óf in de vorm van kruidenthee, óf theïnevrije groene thee. Geen suiker, heel af en toe honing erin als ik een zere keel heb :). En 3x per dag, dus mag mezelf wel een theeleut noemen denk ik. Lauwe thee of met melk erin vind ik ook ronduit smerig. En hibiscusthee of iets met zoethout sla ik ook graag over xD. Misschien kan ik deze tag wel gewoon naar het Engels vertalen bedenk ik me nu net ^^

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s